Portrætfotos - privat og erhverv

Et portrætfoto kan bruges til rigtig mange formål – privat såvel som professionelt. Jeg har som fotograf specialiseret mig i at lave portrætfotos af mennesker, så jeg altid kan få det absolut bedste frem i dig og andre, som jeg fotograferer. Her på siden vil du se eksempler og forklaring på de enkelte portrætteringer, og forhåbentlig kunne se dig og mig lave nogle lige så fantastiske billeder sammen.

Previous slide
Next slide

Portrætfotos - FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 • SPØRGSMÅL: Hvad koster det at få taget portrætfotos?

  SVAR: Det afhænger af en lang række ting. Dels om det skal foregå i et studie, eller om det skal foregå ude “on location”, eller om det skal være en blanding af steder og naturligvis også antallet af billeder. Jeg har lavet to prislister som du med fordel kan kigge på. En ift. privat og en til erhverv.

 • SPØRGSMÅL: Hvor lang tid tager det at få taget billeder?

  SVAR: Der findes ej heller noget entydigt svar på dette spørgsmål. Erfaringsvis ved jeg dog at et photoshoot på to til tre timer i mange tilfælde er passende for alle parter. Både fotograf og den der bliver taget portrætfotos af skal koncentrere sig meget, da alle jo er interesseret i at gøre deres absolut bedste for at vi kan få lavet nogle gode billeder sammen.

 • SPØRGSMÅL: Hvad skal jeg have på at tøj når jeg skal have lavet et portrætfoto (eller flere)?

  SVAR: Jeg plejer at sige følgende….i udgangspunktet bør du tage det tøj med og på, som du føler dig allerbedst tilpas i. På den måde slapper du af, og samtidig vil billederne også vise hvem du er.

  SPØRGSMÅL: Men skal jeg så kun taget ét sæt tøj med?

  SVAR: Nej – sørg for at have mere end et sæt med. Jeg vil anbefale dig at have minimum tre stykker overtøj med. Om det er skjorter, kjoler, t-shirts, trøjer eller andet er helt op til dig. Variation i stil og farver er det vigtigste.

  Når det gælder underdele, som bukser, shorts, nederdele mm. vil jeg også anbefale dig af have noget forskelligt med. Samme gælder sko.

  I virkeligheden kan det opsummeres til følgende: Tag forskelligt tøj med, men alt sammen noget du har det godt i, når vi skal lave portrætfotos af dig.

  SPØRGSMÅL: Hvor kan jeg klæde om henne når jeg skal fotograferes?

  SVAR: Ved fotografering “on location” vil det være forskelligt om der eventuelt er et offentligt toilet eller ej. De fleste af dem jeg har fotograferet går om bag en hæk, et skur, eller åbner dørerne til deres bil og gør det der. Vi plejer at finde en løsning på det. Det vigtigste er dog at du er indstillet på at omklædning fra et sæt tøj til et andet ifbm. fotografering er

Hvorfor er portrætfotos dyrere for erhverv end for private?

SVAR: Det gælder faktisk i rigtig mange andre tilfælde at virksomheder betaler mere for en ydelse end private gør.

Selv ved mindre fotografiske opgaver, for virksomheder, bruges der  indledningsvis længere tid. Det være sig både til planlægning og møder omkring det fotografiske arbejdet der skal udføres.
Den tid kan kun hentes ét sted – ved kunderne.

Det er vigtigt at slå fast at mine prisliter tager udgangspunkt i enkeltopgaver. Ved længerevarende -og løbende samarbejder omkring foto og video kan der laves andre aftaler.


Privat portrætfoto

I dag er det helt almindeligt at få taget billeder til sig selv, og der er nærmest ikke grænser for hvor de kan bruges.

Nogle vælger også at få fremkaldt billederne og give dem som gave til en man holder af.

Brug dine nye portrætfotos flere steder

Som fotograf i Holbæk oplever jeg ofte efterspørgsel på billeder til brug på de sociale medier, som eksempelvis Facebook, Linkedin, men også datingsider.

At få skudt fra de rigtige vinkler, den rette stemning, valgt en lækker lyssætning, og den efterfølgende redigering af billederne, kræver alt sammen viden fra en professionel fotograf. Det er her jeg for alvor kan hjælpe med at få dig til at skinne igennem

Erhverv portrætfotos

Billeder til businessbrug må gerne være mere seriøse, men de behøver bestemt ikke at være kedelige. Akkurat som portrætfotos til private, så skal de vise hvem du er og det du ønsker at signalere med billederne. Det tager ofte længere tid at lave den slags portrætter da der er flere ting at tage højde for. Det kan eksempelvis være billeder fra en arbejdssituation, eller også er der særlige krav til hvordan “scenen” skal tage sig ud.