Gratis fotograf

Ca. én gang i kvartalet tilbyder jeg mit arbejde som gratis fotograf, eller til en symbolsk pris.

Jeg har gjort dette i et stykke tid, og det er altid sjovt at møde nye mennesker. Måske denne side kan være relevant for dig.

Der er dog en række betingelser som SKAL opfyldes for at du kan få min hjælp billigt eller helt uden betaling.

Iværksættere kan få mig som gratis fotograf:

Jeg er selv iværksætter og brænder for godt iværksætteri. At være fotograf er også at være iværksætter – i hvert fald hvis man som mig er selvstændig fotograf.

Gennem tiden har jeg selv modtaget meget hjælp fra andre, uden at de har bedt om enten fuld eller delvis betaling for arbejdet. Al den gode karma har de, helt uden at vide det, sat ind på en konto hos mig. Den deler jeg så ud af nu i små portioner.

Hvert år hjælper jeg som gratis fotograf en lille håndfuld virksomheder med fotografering af dem selv (ejer), deres projekter eller det arbejde de har udført. Det koster ikke noget, fordi jeg gerne vil hjælpe andre med at tage skridtet fra drøm til virkelighed. Fra tid til anden kommer der også nye venskaber ud af det, og jeg får lidt mere materiale som jeg kan smide på mit fotograf side.

Krav til iværksættere for at få min hjælp som næsten gratis fotograf:

Der er nogle krav som du skal opfylde. Du skal være iværksætter og ikke have råd til at betale en professionel fotograf. I hvert fald ikke her og nu. Du skal drive din virksomhed med kærlighed og stolthed, og fotografierne skal kunne bruges til at fortælle en historie eller fremhæve et budskab.

Listen her er mit udgangspunkt når jeg skal vurdere mulighederne for dig, og du skal leve op til punkterne, før du kan ansøge om mig som gratis fotograf. Listen er ikke udtømmende og jeg forbeholder mig retten til at ændre, tilføje eller fravige punkter. Det er dog altid helt og holdent min beslutning.

Følgende punkter skal du leve op til

  1. Du skal være registreret med et ApS og have minimum 1-2 årsregnskaber offentliggjort.
  2. Din virksomheds omsætning er mindre end 100.000 kr. ex. moms pr. måned og 1.200.000 ex. moms årligt.
  3. Din virksomheds arbejdssted og adresse er ikke længere væk end max 65 km kørsel fra Holbæk.
  4. Du skal acceptere at jeg må bruge billeder/video til min egen markedsføring af mine ydelser.
  5. Jeg skal kunne vurdere at billederne/video kan bruges på hjemmesiden, på sociale medier eller i markedsføring. De skal kunne bruges til at fortælle en historie eller fremhæve et budskab. Med andre ord: et åbenlyst formål med arbejdet.
  6. Af hensyn til tidsforbrug er det kun én dags arbejde inklusiv kørsel og efterfølgende redigering som jeg tilbyder. Og nej – du får ikke råfiler så du selv kan arbejde videre med dem. Jeg lover dig at gøre mig umage, ligesom jeg altid gør, og derfor udleverer jeg ikke de rå og uredigerede filer. Hverken video eller fotos.
  7. Min vurdering af dig, din virksomhed og potentialet er individuel.
 
Husk at du altid har mulighed for at bestille mig som almindelige fotograf – Se prisliste til private og erhverv.


Du modtager ikke et afslag hvis jeg ikke har tid eller mulighed for at hjælpe dig

Hvis du ansøger, og ikke har hørt fra mig i løbet af en uge, er det fordi jeg vurderer at der ikke er grundlag for at du kan få min hjælp som gratis fotograf, eller fordi jeg har opbrugt min kvote af gratis tid. Du modtager derfor IKKE et begrundet afslag. I sagens natur giver denne mulighed mange ansøgninger, og jeg lever ikke af ubetalt arbejde, men jeg gør det med hjertet. Derfor har jeg heller ikke tid til (desværre) at begrunde eventuelle afslag.


Hvis du springer fra gratis fotograf muligheden

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle, der har brug for eller alligevel ønsker at få min hjælp som gratis fotograf.

Desværre oplever jeg ind i mellem at folk kan have de bedste intentioner, men så i virkeligheden ender med selv at være dem der aflyser aftaler om gratis fotografi.

Det er brandærgerlig. >> I sådanne tilfælde forbeholder jeg mig retten til at fakturere et symbolsk beløb for spildt tid. <<

For virksomheder er det 1.000 kr. ex. moms . Jeg vil derfor bede dig om nøje at overveje, om det er noget for dig, inden du kontakter mig. Går vi først i gang med at lave aftaler så forpligter du dig også. Vi har lavet en aftale om gratis fotografarbejde så snart at du har bekræftet dato for arbejdet i en mail.